7 tips για μπαταρίες ηλεκτρονικού τσιγάρου

Posted by eshopadmin 18/05/2023 0 Comment(s)

Μπαταρίες ηλεκτρονικού τσιγάρου!

 

 

Οι μπαταρίες ηλεκτρονικού τσιγάρου αποτελούν ένα από τα βασικότερα πράγματα στην ζωή των ατμιστών.

 

Ας δούμε μερικά tips για το πως θα αυξηθεί η διάρκεια ζωής των μπαταριών, τη λειτουργία και την προστασία τους.

 

Το ηλεκτρονικό τσιγάρο όπως και κάθε ηλεκτρονική συσκευή λειτουργεί με μπαταρίες. Συγκεκριμένα οι μπαταρίες λιθίου έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής σε σχέση με τις συμβατικές και είναι επαναφορτιζόμενες, ακόμα και αυτές χρειάζονται κάποια στιγμή αντικατάσταση.

 

Μια καλή μπαταρία μπορεί να δεχθεί από 200 έως 250 φορτίσεις περίπου, αλλά με την κατάλληλη προσοχή και φροντίδα μπορείτε να παρατείνετε την διάρκεια ζωής της! Πάμε να δούμε πως:

 

 

1. Χρησιμοποιείτε τη μπαταρία καθημερινά

 

Όσο περισσότερο λειτουργεί μια μπαταρία τόσο καλύτερη θα είναι και η κυκλοφορία του ρεύματος. Οι μπαταρίες των ηλεκτρονικών τσιγάρων είναι σχεδιασμένες για να λειτουργούν καθημερινά, οπότε δεν πρέπει να μείνουν αδρανείς για σχετικά μεγάλο χρονικό διάστημα.

 

 

2. Προστατέψτε τη μπαταρία από χτυπήματα και καιρικά φαινόμενα

 

Η υπερβολική ζέστη, το νερό και η έκθεση στον ήλιο μπορεί να βλάψουν τη μπαταρία του ηλεκτρονικού σας τσιγάρου, για αυτό τον λόγο θα πρέπει να είστε αρκετά προσεκτικοί με το που τις αφήνετε. Επίσης, το άτμισμα εν κινήσει τις βροχερές μέρες δεν ενδείκνυται!

 

Εάν φυλάσσετε το ηλεκτρονικό σας τσιγάρο στην τσέπη ή σε κάποια τσάντα θα πρέπει να φροντίσετε να το απενεργοποιήσετε και φυσικά να μην σας πέσει. Όπως είναι λογικό, τα χτυπήματα μειώνουν τόσο τη ζωή της μπαταρίας όσο και της συσκευής σας!

 

Επίσης σε περίπτωση που μιλάμε για αποσπώμενη μπαταρία ποτέ δεν πρέπει να την αποθηκεύσουμε ή να την βάλουμε σε τσάντα και τσέπες μαζί με άλλα μεταλλικά αντικείμενα (κλειδιά, κέρματα κλπ). Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα βραχυκυκλώματος της μπαταρίας και πιθανός τραυματισμός. Προτιμήστε σε τέτοιες περιπτώσεις να βρίσκεται σε πλαστική θήκη προστασίας.

 

 

3. Φορτίζετε τη μπαταρία του ηλεκτρονικού σας τσιγάρου πριν αδειάσει εντελώς

 

Πολλοί ατμιστές έχουν περισσότερες από μια μπαταρία για αυτόν το λόγο. Για να μπορέσουν να φορτίσουν την μπαταρία που χρησιμοποιούν, με το που διαπιστώσουν ότι αρχίζει και μειώνεται η απόδοση της. Η συγκεκριμένη πρακτική είναι σωτήρια για την μπαταρία σας καθώς είναι προτιμότερο να φορτιστεί όταν είναι μισογεμάτη παρά εντελώς άδεια.

 

 

4. Μην αποθηκεύετε μπαταρίες χωρίς να τις φορτίσετε

 

Σε περίπτωση που θέλετε να αποθηκεύσετε μπαταρίες ηλεκτρονικού τσιγάρου για μελλοντική χρήση, θα πρέπει πρώτα να τις φορτίσετε. Εάν η φόρτιση είναι λιγότερη από 50%, τότε θα μειώσετε κατά πολύ τη διάρκεια ζωής της αφού όταν θα τη χρησιμοποιήσετε ξανά, θα χρειαστεί να καταβάλλει ακόμα μεγαλύτερη προσπάθεια!

 

 

5. Μην αφήνετε τη μπαταρία να φορτίζει άσκοπα

 

Με το που βεβαιωθείτε ότι η μπαταρία έχει γεμίσει, αποσυνδέστε την από το φορτιστή. Με αυτό τον τρόπο δεν θα την υπερφορτίσετε με αποτέλεσμα να δημιουργήσετε πρόβλημα τόσο στην μπαταρία όσο και στη συσκευή σας. Αντίθετα αν φορτίζετε τη μπαταρία για πρώτη φορά, καλό είναι να την αφήσετε μια με δυο ώρες επιπλέον.

 

 

6. Φόρτιση μπαταριών από Mod που έχουν περισσότερες από μία μπαταρία

 

Σε περίπτωση που η συσκευή σας δέχεται πάνω από μία μπαταρία θα πρέπει να τις φορτίζεται πάντοτε ταυτόχρονα.

 

 

7. Φροντίστε να είναι καθαρός ο πόλος του mod και το σπείρωμα του ατμοποιητή

 

Λόγω του υγρού αναπλήρωσης, πολλές φορές το σημείο ανάμεσα στον ατμοποιητή και την μπαταρία μαζεύει ακαθαρσίες. Καθαρίστε τα σημεία με μια μπατονέτα για να εμποδίσετε τυχόν υπολείμματα και υγρασία να περάσουν στην μπαταρία.

 

Δείτε μπαταρίες και φορτιστές εδώ